+31 (0)6 46 004 765 [email protected]

Juiste voeding bij kanker

Oncologiebehandelingen kunnen je eetlust en stofwisseling veranderen. Ondervoeding ligt op de loer. Het is belangrijk om voor, tijdens en na behandelingen zo optimaal mogelijk energie binnen te krijgen. Daarom is de juiste voeding bij kanker zo belangrijk. Diëtistenpraktijk Cabron helpt daarbij.

 

Ga de behandeling zo goed mogelijk in

Voeding vol eiwitten, vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat je zo sterk mogelijk de kankerbehandelingen in gaat. We werken daarbij niet met supplementen, omdat die effect kunnen hebben op behandelingen.

“Ook misselijkheid en smaakveranderingen dwingen patiënten soms hun eetpatroon te veranderen. In die situaties denk ik graag mee over goede oplossingen.”

 

Aansterken na kanker met de juiste voeding

Chemokuren kunnen voor veel misselijkheid en voor smaakveranderingen zorgen. Dingen die je eerst zo lekker vond, hoef je nu niet meer. Terwijl je de bouwstenen wel nodig hebt. Ik ontdek met jou alternatieven om aan te sterken. We proberen allerlei smaken en structuren uit waarmee je verder kunt. Zo stimuleren we direct dat je weer van eten geniet.

 

Passende voeding in de laatste levensfase

Ook in een terminaal stadium is de juiste voeding van belang. In die laatste fase is het belangrijk om samen met dierbaren zo lang mogelijk te kunnen genieten van eten, ondanks alle klachten. Met de juiste voeding probeer ik je, in overleg met jou en je omgeving, zo lang mogelijk energie te geven. Ook niet meer eten hoort daarbij.

In welke fase jij je ook bevindt: de juiste voeding bij kanker brengt plezier in eten terug, helpt je smaken herontdekken en geeft energie.

Meer informatie of een afspraak inplannen?

Stuur ons een bericht