+31 (0)6 46 004 765 [email protected]

Diabetes Type 2 dieet

 

Verminder binnen twee weken al je klachten. Als er Diabetes Type 2 bij je wordt vastgesteld, verwijst de huisarts of praktijkondersteuner je standaard naar een diëtist. Zie dat niet als een moetje, de juiste diëtist helpt je namelijk direct. De een moet vaker naar het toilet, de ander heeft meer dorst of is sneller vermoeid. Voorkom deze klachten met een bezoek. Diëtistenpraktijk Cabron werkt aan de twee belangrijkste punten: afvallen en slim omgaan met koolhydraten en suikers.

“Type 2 is vaak ouderdomssuiker of is gerelateerd aan overgewicht”

 

Voorbij de praktijkondersteuner

Wat mag je als suikerpatiënt hebben en wat kun je beter laten staan? Welke voeding helpt jouw klachten te verminderen en moet je hiervoor rigoureus je levensstijl omgooien? Veel Diabetes Type 2 patiënten hebben dit soort vragen, maar missen de expertise van een gespecialiseerde diëtist. Cabron geeft je handvatten waarmee je dagelijks aan de slag kunt. Oplossingen die altijd bij jou passen.

Kunstmatige zoetstoffen lijken de oplossing voor jou, maar zijn het juist niet. Ze verhogen de bloedspiegel niet, maar wel jouw behoefte aan suiker. Hierdoor blijf je in een negatieve spiraal waarin je blijft verlangen naar zoetigheid.

Koolhydraten zijn de kern

Bij suikerziekte draait het niet om suiker alleen, maar om alle koolhydraatgroepen.

  • Zetmeel zoals aardappels, rijst, pasta en alles wat van de bakker komt
  • Vruchtensuikers
  • Melksuikers die in zuivel zitten
  • Suiker, honing en veel zoete versnaperingen

Ontdek hoe je met Diabetes Type 2 afvalt, je bloedsuiker verbetert, minder medicatie nodig hebt en suiker weet te weerstaan met het voedingsadvies van diëtistenpraktijk Cabron.

Meer informatie of een afspraak inplannen?

Stuur ons een bericht