+31 (0)6 46 004 765 [email protected]

Leer hoe je gezond aankomt bij ondervoeding

Denk bij ondervoeding niet alleen aan anorexia. Ondervoeding komt namelijk vaak voor bij ouderen. Het is een probleem dat de omgeving pas laat opmerkt. De oudere in kwestie is minder goed ter been, verzorgt zichzelf wat slechter en dat sijpelt ook door op het voedingspatroon. Het is daarom belangrijk om alert te zijn op het eetpatroon van uw dierbare.

 

Vereenzaming vermindert eetlust

Ook eenzaamheid zorgt ervoor dat het eens zo gezellige diner nu maar overgeslagen wordt. Het is heel ongezellig alleen te moeten koken en eten. Diëtistenpraktijk Cabron werkt samen met familie en dierbaren aan het herstellen van de eetmomenten op een dag en kijkt daarvoor ook naar oplossingen op sociaal-maatschappelijk vlak. Is er een eetclubje of een ander initiatief waarbij de patiënt aan tafel kan schuiven?

 

“Smaakveranderingen
Eetlust kan door verschillende factoren afnemen, bijvoorbeeld door polifarmacie: het gebruik van veel medicijnen. Ook als ouderen minder buiten komen, wordt de eetlust minder geprikkeld. Minder beweging zorgt ook voor spierafbraak. Een verminderd reukvermogen kan ook de eetlust doen afnemen.”

 

Drinkvoeding bij spierafbraak

Daarom zoekt Diëtistenpraktijk Cabron naar oplossingen die de ouderen stimuleren om zelf te eten. Het plezier in eten moet weer terugkomen. We kunnen wel een paardenmiddel als drinkvoeding voorschrijven, maar daarmee veranderen we op lange termijn niets. Vaak gaan ouderen er alleen maar slechter van eten.

Samen met ouderen en hun dierbaren brengen we het plezier en zin in eten weer terug. Zo voorkomen we ondervoeding.

Gezond aankomen is een must bij ondervoeding.

Meer informatie of een afspraak inplannen?

Stuur ons een bericht