+31 (0)6 46 004 765 [email protected]

Bestrijd hart- en vaatziekten met de juiste voeding

 

Patiënten met hart- en vaatziekten verlagen met voeding hun hoge cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Afvallen is voor deze groep belangrijk. Het is vooral essentieel om dat te doen op een manier die bij je past.

Het dilemma van lightproducten

Afvallen kan op verschillende manieren. Als je helemaal niet eet, val je gegarandeerd af. Maar je lichaam heeft variatie en de juiste bouwstenen nodig. Daarom is het verstandig om verantwoord af te vallen. Ik tast af hoe jij denkt over eten en pas daar mijn voedingsadvies op aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lightproducten, maar krijg je dan al jouw nodige bouwstenen binnen? En is light echt minder… ? Dat zijn keuzes die we bespreken.

 

“Een tachtigjarige en haar roomboter

Verschillende generaties eten anders. Als een dame van tachtig verknocht is aan haar dagelijkse boterham met roomboter, is het niet per se wenselijk om haar favoriete maaltje af te nemen. We kijken naar opties die in het voedingspatroon passen en klachten verminderen.”

Goed werk heeft tijd nodig

Wil je jouw cholesterol verlagen? Dan zie je pas na drie maanden tot een halfjaar resultaat. Het is dus zaak om structureel het eetpatroon aan te passen: je hebt een lange adem nodig. Het weglaten van zout is bijvoorbeeld een snelle winst. Diëtistenpraktijk Cabron heeft daarnaast samenwerkingen met fysiotherapeuten in de buurt om ook aan jouw bewegingspatroon te werken.

Maak verantwoorde en blijvende aanpassingen in je voedingspatroon voor een lagere bloeddruk en cholesterol.

Meer informatie of een afspraak inplannen?

Stuur ons een bericht