Voedingsdeskundige Tilburg

We staan er niet altijd bij stil, maar voeding is – naast lekker en gezellig – belangrijk voor onze gezondheid. Gezonde voeding verkleint het risico op het krijgen van chronische ziekten. Ook heb je een kleinere kans op bijvoorbeeld vitaminetekorten, darmproblemen en bloedarmoede.

Om fit en gezond te leven is het dus belangrijk om gezond te eten. Gezonde voeding is samen met voldoende beweging dé basis voor een gezond gewicht en het verkleint dus het risico op ziekten. Maar wat is gezonde voeding ? Wat kan de voedingsdeskundige in Tilburg je daarover vertellen?  Maar daarvoor een afspraak.

Voeding Tilburg

Gezonde voeding heeft  vijf basisprincipes. Als eerste eet gevarieerd. Ten tweede is het belangrijk om niet te veel te eten en regelmatig te bewegen. Gebruik niet teveel suiker, suikerrijke producten en vetrijke producten. Beweeg zoveel mogelijk, ten minste 30 minuten per dag.

Ten derde eet minder verzadigd vet. Als je veel verzadigd vet eet, verhoogt dat het risico op hart- en vaatziekten. Ten vierde eet veel groenten, fruit en brood. Ze bevatten veel voedingsstoffen en vezels. Ten vijfde ga veilig met voedsel om.

De behoefte aan energie en voedingsstoffen verschilt van mens tot mens. Ben je meer of minder actief in je werk of vrije tijd, dan is de energiebehoefte wat groter of kleiner. En vanwege een ziekte of dieet kunnen andere hoeveelheden geadviseerd worden.  Dus wil je op gewicht blijven of ben je op dieet? En wil je toch lekker en gezond eten. Ook de voeding in Tilburg is een aandachtsgebied van de diëtist.

voedingsdeskundige tilburg